تجار، صادرات و واردات کالاها در کشورهای مختلف از زمان قدیم تا امروز دارای شرایطی بوده است که تاجران برای پیشرفت کاری خود باید آنها در نظر داشته باشند. دبی یکی از مراکز تجاری در منطقه خاورمیانه است. دبی از شهرهای فعال امارات متحده است و به خاطر بندرها و فرودگاههایی که دارد؛ موردتوجه بسیاری از تاجران برای صادرات قرار گرفته است. صادرات کالا به دبی شرایط مخصوص به خود را دارد. در این مقاله نحوه ورود به بازار دبی و صادرات کالا به دبی را بررسی خواهیم کرد. به همین منظور باید ابتدا برخی از اصول اولیه در مورد محیط و فرهنگ تجاری در دبی را درک کنیم؛ زیرا این موضوع بر تجارت در دبی تأثیر میگذارد.
محیط تجاری برای صادرات کالا به دبی
دبی یک مرکز صادرات است و دروازهای به سایر شهرهای امارات متحده عربی است. درواقع ازنظر مواد غذایی، دبی چیز زیادی برای صادرات ندارد؛ بااینحال آنها خود را به یکی از شهرهای برجستهی جهان در زمینه فعالیتهای مالی و خدماتی تبدیل کردهاند. این منطقه، یک منطقه تجاری آزاد است که خارجیها میتوانند در آن مالکیت کامل داشته باشند. دبی دارای یک سیستم بانکی باز است و سیاست خصوصیسازی قوی را اجرا میکند؛ بنابراین این شهر مکان خوبی برای راهاندازی تجارت صادرات و واردات است. امکان انجام فعالیتهای اقتصادی متنوعی در دبی وجود دارد که از بین آنها میتوان به تجارت بینالمللی، سرمایهگذاری، بانک، کالا، مسافرت، املاک و صنعت تولید اشاره کرد.
در دبی برای درآمد شرکتها، مالیات تعلق نمیگیرد و مالیاتهای دیگر بسیار پایین است؛ به همین دلیل شما میتوانید از سود خود نهایت استفاده را ببرید. در صورت داشتن دفتر یا شرکت نمایندگی یا انبار اجاره در مناطق آزاد تجاری، مشاغل ورودی به دبی از حمایت مالی برخوردار خواهند شد. دبی 13 بازار بزرگ در مناطق الراس و الراس بزرگ برای تجارت محصولات سراسر جهان ایجاد کرده است.
از مهمترین بازارهای دبی میتوان به بازار ادویه، بازار طلا، بازار عطر، بازار مواد غذایی و بازار پارچه اشاره کرد. بازرگانان در این بازارها از عمدهفروشها به شمار میروند. در سال، نزدیک به 15 میلیون کانتینر از کالای مختلف به بندرهای دبی وارد میشود.
چرا تجارت در قالب واردات و صادرات به دبی پرسود است؟
دبی دارای زیرساختهای بسیار خوبی است و از انواع مشاغل تجاری پشتیبانی میکند. سیستم بانکی قوی و قابلاعتماد، نظام سیاسی پایدار، مناطقی با توسعه و نوآوری مداوم مانند جزیره سادیات از زیرساختهای قوی این شهر به شمار میروند. در بسیاری از مناطق آزاد تجاری این شهر، به شرکتها اجازه استفاده از یک سرمایه 100 درصدی و مالیات صفر را میدهند. دبی و امارات متحده عربی جزء مکانهای ثروتمند جهان هستند که شرکتها و شهروندان آن از قدرت خرید بالایی برخوردارند. دبی نزدیک آسیا و آفریقا است و به همین علت موقعیت منطقهای بسیار خوبی برای تجارت بینالمللی دارد.
فعالیتهای واردات و صادرات کالا به دبی
واردات دبی حدود 70 درصد از کل تقاضای وارداتی امارات را تشکیل میدهد. عمده اقلام وارداتی دبی شامل کالاهای مصرفی، غذا، سیمان و مواد تولیدی است. صادرات دبی شامل محصولات گازی و نفتی و همچنین فلزات است. پس از واردات به دبی، شرکتهای محلی کالاها را فرآوری میکنند و محصولات با قیمت بالاتری صادر میشوند. ممکن است که شرکتهای دبی در زمینه پرورش چای تازه و یا آجیل فعالیت نداشته باشند؛ اما آنها دارای کارخانههای فرآوری چای و آجیل در مقیاس جهانی هستند.
این استراتژی آنها برای جذب 65 درصد از تولیدکنندگان، واردات کالاها برای پردازش مجدد و سپس صادرات دوباره آن به جهان است. همچنین یک مرکز تجاری و بینالمللی برای برگزاری انواع نمایشگاههای تجاری است. تعدادی از محصولات وارداتی به دبی شامل مروارید، سنگهای قیمتی، ماشینآلات الکتریکی، وسایل نقلیه و بسیاری از موارد دیگر است.
امارات متحده عربی یک شریک تجاری مهم برای تقریبا 32 کشور است. تعدادی از محصولاتی که دبی صادر میکند؛ شامل موارد زیر است:
- سوختهای معدنی مانند نفت
- جواهرات و فلزات گرانبها
- ماشینآلات برقی
- وسایل نقلیه
- آلومینیوم
- پلاستیک و محصولات پلاستیکی
- عطرها و لوازم آرایشی
برای صادرات کالا به دبی چه مقرراتی وجود دارد؟
پیش از ورود کالاهای مختلف به دبی، باید محصولات خود را در یک پلتفرم آنلاین به نام FIRS ثبت کنید؛ با استفاده از این پلتفرم میتوانید مشخصات انواع محصولات صادراتی را ثبت کرده و مجوز ورود به بندرهای دبی را دریافت کنید. برای دسترسی به این پلتفرم آنلاین باید وارد وبسایت www.dm.gov شوید.
برای صادرات کالا به دبی مراحل و مدارکی برای گمرک موردنیاز است که برای شروع یک تجارت موفق باید از آنها اطلاع داشته باشید. گواهی حلال برای همه محصولات غذایی وارد شده به دبی الزامی است. دبی مانند دیگر شهرهای امارت متحده عربی، حداکثر 4 درصد از ارزش CIF محصولات که شامل قیمت، حق بیمه و حملونقل است؛ برای بخش واردات وضع کرده است. مواد غذایی، دارویی و سایر ملزومات از مالیات معاف هستند. درصورتیکه تنباکو و الکل در حدود 25 تا 50 درصد مالیات به آنها تعلق میگیرد.
در کنار اینها بستهبندی محصولات باید کاملا محکم شده باشد و تاریخ انقضا، مشخصات کامل تولیدکننده و مشخصات کامل شرکت دریافتکننده در دبی باید بر روی آن ذکر شود. نکته مهم اینجا است که محصولات باید از زمان وارد شدن به دبی، تا حداقل سه ماه تاریخ انقضا داشته باشند. البته این تاریخ درباره صادرات میوه به دبی کمی تغییر کرده و باید در این باره به قوانین مختص آن، مراجعه کنید.
اگر قصد صادرات کالا به دبی را دارید باید تمام الزامات و اسناد آن برای شخص واردکننده در دبی کاملا شفاف باشد. برخی از الزامات واردات برای شخص صادرکننده قابل اجرا نیست.
قوانین واردات به دبی
واردکنندگان در دبی فقط مجاز به وارد کردن اقلام مربوط به بخش تجاری هستند که در مجوزی توسط مقامات محلی ذکر شده است. کلیه محصولات کشاورزی وارداتی شامل گوشت گاو و طیور باید دارای گواهی قرنطینه پزشکی از کشور مبدأ و گواهی کشتار طبق قوانین اسلامی باشند. ورود گوشت خوک به دبی ممنوع است. مسلمانان فقط به محصولاتی که دارای گواهی حلال باشند؛ اعتماد میکنند.
اسناد مورد نیاز برای صادرات به دبی
کلیه کالاهای وارد شده به دبی باید دارای مدارک استاندارد واردات باشند. مدارک لازم برای ترخیص کالا، شامل موارد زیر است:
- بارنامه دریایی برای کالاهای حمل شده از طریق دریا یا بارنامه هوایی برای کالاهای هوایی
- گواهی مبدأ و سایر اسناد صادر شده توسط مقامات صلاحیتدار کشور صادرکننده یا تائید شده توسط سفارت دبی
- برگ خرید پروفورما و قرارداد خریدوفروش
- مشخصات محصول شامل نحوه استفاده، نام سازنده، واردکننده، ترکیب محصول، تاریخ تولید و تاریخ انقضا است. همه این مشخصات باید به انگلیسی و عربی روی بستهبندی محصولات نوشته شده باشند.
- قرارداد خریدوفروش بین صادرکننده و واردکننده
- لیست بستهبندی کالاهای صادرکننده
مقررات واردات به دبی اجازه میدهند که کالاها بهطور موقت و بدون عوارض گمرکی وارد شده و در هر منطقه اقتصادی آزاد در دبی ذخیره شوند. به دلیل اینکه تعرفه واردات در دبی پایین است، تولیدکنندگان داخلی مالیات را مانعی برای تجارت خود نمیدانند.
نحوه دریافت سفارشات وارداتی دبی
برای داشتن یک تجارت وارداتی صادراتی موفق در دبی باید واردکنندگان در دبی را شناسایی کرد. مصرفکنندگان دبی مشتریان ثروتمندی هستند که قدرت خرید بالایی دارند. یکی از روشها برای یافتن مشتریان و واردکنندگان، اتاق بازرگانی بینالمللی و محلی دبی است. این، یک روش سنتی است که شما میتوانید شریک سرمایهگذاری خود در دبی را پیدا کنید. راه دیگر برای آشنایی با مشتریان و واردکنندگان در دبی این است که شخصاً از بازارهای مختلف دبی دیدن کنید. همچنین شرکت در نمایشگاهها میتواند فرصت خوبی برای یافتن شرکا در دبی باشد.
سخن آخر
دبی یکی از قطبهای تجاری خاورمیانه است که در امارات متحده عربی واقع شده است و به خاطر زیرساختهای قوی که دارد برای تجارتهای صادراتی وارداتی بسیار مناسب است. اگر قصد صادرات کالا به دبی را دارید و میخواهید تجارت خود را رونق ببخشید؛ باید از شرایط صادرات واردات در دبی کاملا باخبر باشید. ما در بالا شرایط لازم برای صادرات کالا به دبی و همچنین تعدادی از راههای یافتن شرکای سرمایهگذاری در دبی را معرفی کردیم. شما میتوانید با در نظر گرفتن این شرایط، تجارتی پرسود داشته باشید.